Tarieven

De kosten van een advocaat:

De kosten kunnen eenvoudigweg op drie manieren worden voldaan:

  1. Gefinancierde rechtsbijstand door de overheid;
  2. Betalend;
  3. Rechtsbijstandverzekering.

1. Gefinancierde rechtsbijstand door de overheid (ook wel "toevoeging" genoemd):

De overheid verstrekt kosteloze rechtsbijstand (met een eigen bijdrage) aan personen waarvan het inkomen en het vermogen beneden een bepaalde grens ligt.
Naarmate het inkomen hoger is, zal ook een hogere eigen bijdrage verschuldigd zijn.

Nu wij als High Trust kantoor werken, kunnen wij toevoegingen binnen zeer korte tijd toegewezen krijgen. Ook daar heeft u als cliënt weer voordeel aan. U weet snel of u een toevoeging krijgt en hoe hoog de eigen bijdrage is.

Voorwaardelijke toevoeging:

Indien een echtscheiding het onderwerp van een toevoeging is, zal vaak een zogenaamde voorwaardelijke toevoeging verleend worden aangezien men in dat geval in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand.
(bijv. wanneer als gevolg van de verkoop van een woning het vermogen boven een bepaald niveau komt).

Dit betekent dat in dat geval achteraf, als het vermogen dat inderdaad noodzakelijk maakt, de toevoeging komt te vervallen en u het honorarium van de advocaat alsnog zelf zult moeten betalen.
Een advocaat kan een bedrag in depot vragen om achteraf incassoproblemen te vermijden.

Indien de toevoeging achteraf niet komt te vervallen, kan het bedrag in depot uiteraard worden teruggestort.

Vrijblijvend intakegesprek

Interesse in een vrijblijvend intakegesprek? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt natuurlijk ook telefonisch een afspraak maken met één van onze medewerkers. Bel dan direct en vrijblijvend met T. 0478 52 10 70

Griffierecht:

Bij zowel een echtscheiding, maar ook bij een boedelscheiding en bij een wijziging van alimentatie of omgangsregeling is griffierecht verschuldigd.
Dit griffierecht is onder andere afhankelijk van:

  • De vraag of een toevoeging verstrekt wordt door de overheid;
  • De hoogte van de opgelegde eigen bijdrage.

2. Betalend:

Indien het bovenstaande niet aan de orde is, dient u het honorarium en het griffierecht van de rechtsbijstandverlener/advocaat zelf te betalen.

Het honorarium van een advocaat is afhankelijk van het aantal jaren dat iemand advocaat is en van de mate van expertise. In het eerste gesprek worden afspraken met u gemaakt over het uurtarief en bij elke factuur krijgt u een gespecificeerde urenopgave.

Kosten bij mediation en echtscheiding:

Bij echtscheidingsmediation kennen wij de mogelijkheid van een vaste prijsafspraak door toepassing van modules zie hiervoor onze gespecialiseerde website over echtscheiding.

3. Rechtsbijstandverzekering:

Indien een procedure gevoerd dient te worden en u heeft een rechtsbijstandverzekering, dan kunt u ons inschakelen. De rechtsbijstandverzekeraar dient uw keuze dan te aanvaarden. Dit kan in geval van een civiele procedure, maar ook op het gebied van personen- en familierecht, zoals omgang, echtscheiding, alimentatiewijziging, ondertoezichtstellingen (OTS) enz..

Rechtsbijstandverzekeringen willen u graag naar zogenaamde “netwerkkantoren” verwijzen. Zulke een netwerkkantoor is een advocatenkantoor dat afspraken heeft met rechtsbijstandverzekeraars. Zij werken tegen de laagste prijs en voor een vast bedrag. U dient de keuze te maken, wil ik een advocaat die er belang bij heeft zo weinig mogelijk tijd in de zaak te steken of wilt u een advocaat die gewoon zijn tijd vergoed krijgt en dus ook alle aandacht aan uw zaak wil besteden.

Indien u een rechtsbijstandverzekering heeft dan zijn wij u graag van dienst. Wij hebben geen vaste afspraken met verzekeraars.

Neem contact met ons kantoor op via telefoonnummer: 0478-521070